Kabevallen
19 augusti 2020
18:45

Referat: Tenhults IF (9-m) - Hovslätts IK

Seger mot Tenhult på ett regnsjukt Kabevallen. Regnet hade vräkt ner över Tenhult dryga timmen innan avspark vilket gjorde planen väldigt svårspelad. HIK tog ändå tag i matchen och dominerade stort men hade svårt att komma till bra chanser i första halvlek då den planhalvan var mest vattensjuk. Vi skulle ändå gå till pausvila med 1-0 efter en fin frispark från Anton som Blaise nickade i mål. I andra var dominansen än större från de rödvita och vi skapade mängder av chanser, bl a två skott i ribban. William gjorde 2-0 innan Lyck klev in i handlingen och satte både trean och fyran med en minuts mellanrum. William skulle också bli tvåmålsskytt då han fastställde slutresultatet till 5-0 med ca 20 min kvar att spela. Vi kunde som sagt gjort fler mål mot ett svagt Tenhult men segern var viktigast en kväll som denna. Vi vill ge lite extra beröm till William, Linus L, Isac A och Simon. Filip Vristel som stod sin andra match på raken hade inte mycket att göra men höll trots allt nollan och har bara släppt in ett mål på två matcher. Nu blickar vi framåt mot nästa veckas bortamatch mot Habo.